“B” tým | 3. Kolo | 2. Futsal liga – západ | Sezona 2024/2025

Neděle | 6.10. | 20:00 | SH Harcov Liberec

 

 

Ve druhém domácím zápase sezóny přivítal FTZS Liberec „B“ nováčka soutěže FC Sapa. Liberečtí hráči nevěděli, co přesně od soupeře očekávat, a proto se rozhodli zaměřit hlavně na vlastní hru. Zápas začal s mírným zpožděním kvůli pozdnímu příjezdu hostů, což se projevilo i na pomalejším rozjezdu utkání.

Od počátku měl Liberec více ze hry, jeho hráči hráli s klidem na míči, ale chyběla jim přesnost v zakončení. FC Sapa hrozil z protiútoků a jednou dokonce trefil tyč domácí branky. Kromě několika střel z dálky, které zkusili liberečtí, se však první poločas obešel bez výraznějších příležitostí.

Druhý poločas začal ve stejném duchu – vyrovnaná hra bez větších šancí na obou stranách. Zlom nastal, když se FC Sapa pokusil o hru bez brankáře. Tento tah se hostům nevyplatil, protože PELINKA skvěle vystihl přihrávku přes střed hřiště a přesnou střelou z vlastní poloviny skóroval do prázdné branky. Od té chvíle se Sapa nadále pokoušela o powerplay, ale liberečtí hráči dobře bránili, z čehož se několikrát snažili trefit jejich prázdnou bránu. Hostům se ještě povedlo nastřelit břevno, ale žádnou další šanci už nevyužili.

Liberecká rezerva tak zvítězila 1:0 v tvrdě vybojovaném utkání, ve kterém se střetly dva poctivě hrající týmy. Po třech odehraných kolech má Liberec na kontě 7 bodů a nachází se na třetím místě v tabulce. V dalším kole se tým vydá do Plzně, kde bude v neděli od 19:00 bojovat o další body.

 

 

FTZS Liberec „B“ x FC Sapa – 1:0 (0:0)

Sestava

Trhlín, Plechatý– Šíma, Hořák, Vik, Devátý, Kurc, Lochman, Pelinka, Gschwentner, Dlask T., Karásek

Branky

Pelinka

Asistence

x

 

 

 

Ohlas Dominika Hořáka (kapitán FTZS Liberec)

”Jak jsem říkal před zápasem, že budeme chtít hrát zodpovědně a týmově, tak se nám to celý zápas bezpochyby dařilo, za což klukům děkuji. Soupeř však přijel se stejným odhodláním jako my, všichni hráči na obou stranách byli po celou dobu zápasu neskutečně pracovití, a kdyby zápas skončil 0:0, nikdo by se nedivil. Naštěstí pro nás nevyšla soupeři hra s brankářem a Peli to skvěle potrestal a vystřelil nám 3 body. Před soupeřem klobouk dolů, mají velmi sympatický tým a celý zápas proběhl bez nějakých vyhrocených situací.“

Ohlas hráče Nguyen (FC Sapa)

„V první řadě bych se rád vyjádřil k sestavě. Očekávali jsme stejnou sestavu jako minulá zápas a těsně před zápasem se nám omluvili 3 hráči ze základní sestavy. Takže z minulého zápasu a kanonády 12:2 nám chyběli 3 hráči, kteří dohromady dali 10 branek. Lepili jsme to, jak jsme jen mohli… Na druhou stranu jsme odehráli slušný zápas s ohledem na sestavu, ve které jsme přijeli. Dozadu jsme vše řádně odpracovali a myslím si, že až na zakončení jsme měli více ze hry než Liberec. Trefili jsme tyčku i břevno a řekl bych, že jsme ve druhém poločase dokonce zmáčkli soupeře na jeho polovině. Bohužel jsme dostali gól po naší chybě, kdy chtěl Stýbič hrát křižnou přihrávku přes celé hřiště, kterou soupeř zachytil a ujal se díky tomu vedení. Dále jsme soupeře dobývali, ale spíše to byl z naší strany takový pseudotlak bez žádný nebezpečných střel… Soupeři však děkujeme za fair-play utkání. My budeme doufat, že příští zápas se sejdeme zase v naší optimální sestavě. Taky chci ještě poděkovat všem klukům od nás, kteří se na poslední chvíli sebrali a jeli s námi na venkovní zápas.“

 

tým FTZS

 

 

ZPĚT