“A” tým | 3. kolo | 1. FUTSAL liga Sezona 2024/2025

Neděle | 29.09. | 19:00 | SH Chomutov

 

 

V nedělním utkání se FTZS Liberec vydal na dlouhou cestu do Chomutova, kde se střetl s domácím týmem FC Oxyworld Baník Chomutov. Ačkoliv předchozí vzájemné zápasy slibovaly vyrovnaný souboj, tentokrát Liberec dominoval.

Klíčovým hráčem byl znovu DAVID s číslem 10, který do deváté minuty dvakrát skóroval a poslal hosty do vedení 2:0. Liberečtí hráči první poločas zcela kontrolovali a až na dvě šance, které skvěle zneškodnil brankář VOGT, domácí Chomutov mnoho nepředvedl. KŘEMEN potvrdil dobrou formu hostí třetím gólem, a ještě před koncem prvního poločasu přidal DANĚK krásným lobem přes domácího brankáře čtvrtý zásah. Do šaten se tak šlo za stavu 4:0 pro Liberec.

Po dvou minutách druhé půle zvýšil svou druhou brankou KŘEMEN na 5:0 a zdálo se, že je rozhodnuto. Liberecký kapitán ŽOČEK si však nešťastně vstřelil vlastní gól, čímž snížil stav na 5:1. Tento moment dal Chomutovu novou energii a podařilo se jim vstřelit ještě druhý gól. Liberec však odpověděl brankou BÍNY, čímž uzavřel skóre na konečných 6:2.

Po třetím kole FTZS Liberec stále nepoznal hořkost porážky a zaznamenal třetí výhru v řadě. Tým se tak společně s Chrudimí drží na prvním místě tabulky. Další zápas čeká Liberec příští pondělí, kdy na domácí palubovce znovu přivítá Olympik Mělník, kterého nedávno porazil v pohárovém utkání.

 

 

FC Oxyworld Baník Chomutov x FTZS Liberec – 2:6 (0:4)

Sestava

Vogt, Jerasov – Bína M., Jelínek, David, Křemen, Žoček, Daněk, Žampa, Bulejko, Allanzin, Zounek

Branky

2x David, 2x Křemen, Daněk, Bína M.

Asistence

2x David, Křemen, Zounek, Allanzin

 

 

 

Ohlas Dominika Vogta (brankář FTZS Liberec)

„Je to super! Cesta byla dlouhá a tohle je odměna. Je to soupeř, se kterým se dlouho porovnáváme a chceme ho vždy porazit. Šňůru tří vítězství se nám v lize snad ještě nepodařilo udělat, ale budeme ji chtít rozhodně ještě prodloužit. Jsme na vlně, daří se nám, ale musíme dál makat.“

Ohlas Filipa Schreinera (Baník Chomutov)

„Dnešní utkání bych nejraději nehodnotil, zkrátka katastrofa. To bylo něco, co si lidé, kteří dorazili do haly nezaslouží. Tahali jsme za kratší konec od samého začátku. Doufejme, že na to rychle zapomeneme a vzpamatujeme se. Příští neděli hrajeme další domácí utkání, které bude vypadat snad o poznání lépe.“

 

tým FTZS

 

 

ZPĚT