“B” tým | 1. Kolo | 2. Futsal liga – západ | Sezona 2024/2025

Neděle | 22.09. | 20:00 | SH Harcov Liberec

 

 

V prvním zápase nové sezóny 2. Futsal ligy západ přivítal tým FTZS Liberec „B“ na domácí palubovce vzdálenou Chotěboř. Očekával se náročný souboj, jelikož Boca Chotěboř patří mezi zkušené týmy této soutěže.

Od úvodních minut bylo zřejmé, že hosté přijeli s taktikou defenzivy a spoléhali na rychlé protiútoky. V prvním poločase se však ani jeden tým neprosadil. Hosté výborně bránili a libereckým se nedařilo překonat skvěle chytajícího brankáře Chotěboře, přestože měli na útočné polovině velmi slušný pohyb.

Druhý poločas začal pro Liberec skvostně, když se hned po 20 sekundách trefil DEVÁTÝ a domácí šli do vedení. Bohužel se však zdálo, že Liberec začal příliš brzy bránit náskok. Hráči rezervy se méně pohybovali, ztráceli míče a bránili příliš pasivně, což hostům otevřelo prostor k vyrovnání. Po chybné přihrávce ve středu hřiště Chotěboř srovnala na 1:1 a krátce nato po dorážce zvýšila na 2:1.

Liberec ale nesložil zbraně. V závěru utkání, při hře v power-play, si vzal brankář PLECHATÝ zodpovědnost na sebe a po důrazném souboji před brankou Chotěboře srovnal na konečných 2:2!

Z úvodního zápasu nové sezóny si Liberec odnáší pouze jeden bod. Další šance na plný bodový zisk přijde 30. září, kdy liberecká rezerva vyrazí na venkovní zápas do Mladé Boleslavi.

 

 

FTZS Liberec „B“ x Boca Chotěboř – 2:2 (0:0)

Sestava

Plechatý, Dlask – Bína P., Hořák, Díl, Devátý, Kurc, Gschwentner, Lochman, Dědek, Pelinka

Branky

Devátý, Plechatý

Asistence

Kurc, Devátý

 

 

 

Ohlas Tomáše Plechatého (FTZS Liberec)

”Byl to velmi náročný zápas na úvod soutěže. Musím říct, že soupeř hrál dobře. Skvěle to zvládli i naše posily, pro které to byla těžká zkouška. Myslím si, že však všichni odehráli dobré utkání. Bod je spravedlivý pro obě strany.“

Ohlas soupeře (Boca Chotěboř)

Bude doplněn později…

 

tým FTZS

 

 

ZPĚT