“A” tým | osmifinále | pohár SFČR | Sezona 2024/2025

Pátek | 20.09. | 19:30 | SH Dukla Liberec

 

 

V prvním kole poháru SFČR přivítal FTZS Liberec na domácí půdě Olympik Mělník. Hosté přijeli v oslabené sestavě, což stavělo domácí do role favoritů. Přesto se zápas nevyvíjel tak jednoznačně, jak se původně očekávalo.

V úvodním poločase měli diváci na Dukle možnost vidět řadu šancí na obou stranách. Liberec se však ujal vedení zásluhou VIKA, který otevřel skóre na 1:0 po krásné kombinaci. Následně začal Mělník hrát více s brankářem, čehož využil DAVID, který se přes celé hřiště trefil pohledným lobem do soupeřovy prázdné branky. Liberec dále zodpovědně bránil a nadále se dostával do šancí, což vedlo k dalšímu gólu DAVIDA. Do poločasové přestávky tak domácí odcházeli s komfortním vedením 3:0.

Druhý poločas však přinesl úplně jiný průběh. Mělník začal hrát power-play a postupně vyvolal v hale napětí. Dvě totožné akce, kdy hosté hráli s pěti hráči v poli, využil zkušený GABČO, který dvakrát skóroval z levé strany. Liberečtí začali být nervózní, jelikož se začala rýsovat možná ztráta vedení. Aby zabránili dalšímu tlaku, Liberec sám vytáhl power-play, což soupeři zamezilo využít přesilovky.

Tato taktika se domácím nakonec vyplatila. DAVID završil hattrick v poslední minutě zápasu, čímž uklidnil domácí tým i fanoušky v hale. Konečný výsledek 4:2 zajistil FTZS Liberec postup do dalšího kola poháru SFČR.

Nyní však Liberec čeká další výzva. Již tuto neděli se po reprezentační pauze vrací do boje v 1. Futsal lize, když vyrazí k utkání do Chomutova.

 

FTZS Liberec x Olympik Mělník – 4:2 (3:0)

Sestava

Vogt, Jerasov – Žampa, Vik, Allanzin, Žoček, Křemen, Bína M., Zounek, David, Novotný, Kurc

Branky

3x David, Vik

Asistence

2x Bína M., Žoček

 

 

 

Ohlas Jakuba Žočka (kapitán FTZS Liberec)

”Defakto po celý zápas jsme drželi hru v našich rukou, ale dost často naše útoky bohužel ztroskotali na zakončení. Myslím si však, že na vyložené šance jsme dominovali a Mělník pustili do hry pouze jen z jejich dobré power-play. Vítězství bylo zasloužené, ale určitě je na čem dále pracovat. Například musíme zlepšit bránění power-play.
„Rád bych také vyzdvihnul výkon našeho brankáře Vogta, který nás v důležitých okamžicích zápasu podržel. Nejedná se pouze o zápas s Mělníkem, ale Domino je pro nás oporou už od začátku sezóny, takže jen tak dál.

Ohlas soupeře (Olympik Mělník)

Bude doplněn později…

 

tým FTZS

 

 

ZPĚT