“B” tým | Přátelské utkání | Sezona 2024/2025

Pátek | 13.09. | 20:00 | SH Harcov Liberec

 

 

V úvodním přátelském zápase sezóny se tým FTZS Liberec „B“ postavil proti Libereckým Gazelám. Ačkoli soupeř hraje o soutěž níže, sestava Gazel byla plná zkušených hráčů s praxí i v nejvyšší futsalové lize. Na druhé straně liberecká rezerva nastoupila s mladými hráči, z nichž někteří ještě nedávno hráli v juniorské soutěži, nebo se stále připravují na začátek své juniorské kategorie.

Rozdíl ve zkušenostech obou týmů byl zřejmý už od úvodního hvizdu. Liberecké béčko působilo nervózně a nesehraně, což hrálo do karet soupeři, který s klidem bránil od své poloviny a využíval protiútoky. Tato taktika přinesla Gazelám tři rychlé branky. Naštěstí pro Liberec dokázal DEVÁTÝ po důrazném výkonu snížit na 1:3 a po faulu soupeře před vápnem přidal další gól DLASK. Liberečtí se do poločasu pokusili ještě o neúspěšnou power-play, a tak se šlo do kabin za stavu 2:4.

Ve druhém poločase Liberec prostřídal sestavu, což změnilo obraz hry. Domácí se více tlačili do útoku a lépe pronikali soupeřovou obranou, ale otevřenější hra přinesla riziko, které Gazely opět využily a rychle navýšily vedení o tři branky. Ke konci zápasu si domácí vytvořili tlak, který vyústil v pokutový kop. Mladý STAND proměnil penaltu a upravil skóre na konečných 3:5.

Diváci v hale byli svědky utkání mezi dvěma generacemi, kde Liberec ukázal svou mladistvou energii a dravost, zatímco Gazely těžily z futsalových zkušeností.

I přes prohru v prvním utkání má FTZS Liberec „B“ na čem stavět. Přestavba mužstva o mladé hráče je slibným krokem do budoucna, zvlášť když klubová mládež dosahuje ve svých soutěžích skvělých výsledků.

 

 

FTZS Liberec „B“ x Liberecké Gazely – 3:5 (2:4)

Sestava

Trhlín, Dlask J. – Loffler, Plechatý L., Karásek, Dlask T., Dědek, Bína P., Kurc, Devátý, Hořák, Gschwentner, Novák, Stand, Horák, Pelinka

Branky

Devátý, Dlask, Stand

Asistence

Kurc

 

 

 

Ohlas Dominik Hořáka (FTZS Liberec)

”Zápas hodnotím kladně. I přestože v šatně po zápase bylo spousty zklamaných tváří, tak jsme alespoň viděli, že máme na čem stavět, a na co přesně se do sezóny zaměřit. Myslím si, že start soutěže bude od nás v podobném duchu, jako první poločas, máme spousty nových a především mladých kluků, ale věřím, že postupem času se do toho společně dostaneme a budeme hrát opět o vyšší příčky v tabulce, jako tomu bylo minulý rok.“

Ohlas Filipa Henzla (Liberecké Gazely)

”Zápas měl vysoké tempo. My jsme chtěli vycházet ze zabezpečeného bloku a chodit do rychlých brejků, což se nám dařilo. Navíc jsme byli i silní na balónu a chvílema jsme soupeře přehrávali. Celkově jsme se zápasem spokojeni a děkujeme soupeři za kvalitní a férovou prověrku.“

 

tým FTZS

 

 

ZPĚT