“B” tým | 5. Kolo | 2. Futsal liga – západ | Sezona 2024/2025

Neděle | 20.10. | 20:00 | SH Harcov Liberec

 

 

V 5. kole druhé nejvyšší futsalové ligy přivítal FTZS Liberec „B“ nováčka soutěže SK Roudnice nad Labem, tým plný zkušených exligových hráčů, kteří Roudnici pomohli postoupit z divize. Od začátku bylo zřejmé, že Roudnice přijela s dobrou náladou a vysokou kvalitou do Liberce pro body.

Hned od úvodního hvizdu předváděli hosté skvělý pohyb s míčem a dobře sehrané signály, čímž potvrdili své zkušenosti. Rezerva Liberce však s tímto silným soupeřem držela krok a i domácí si dokázali vypracovat několik slibných šancí. Přesto to byli hosté, kdo otevřeli skóre. Po dobře zahraném rohovém kopu poslal Vait svůj tým do vedení. Liberečtí měli do konce poločasu několik příležitostí na srovnání, ale bez úspěchu. Roudnice tak šla do šatny s vedením 1:0.

Druhý poločas začal pro domácí ideálně, když ŠÍMA po dorážce srovnal na 1:1. Hosty to však nezaskočilo a záhy znovu vedli, když Pokorný hezkým lobem překonal brankáře Liberce. Na 3:1 zvýšil Mesič po chybě domácí obrany. Rezerva FTZS Liberec se v závěru utkání rozhodla pro power-play, ze které si vypracovala několik šancí, ale žádná z nich neskončila v brance. Naopak hosté svou zkušenost prokázali tím, že také přešli na power-play a díky skvělé kontrole hry nedovolili domácím míč získat. Výborný, bývalý ligový futsalista, pak pečetil vítězství Roudnice čtvrtým gólem.

Roudnice nad Labem si z Liberce zaslouženě odvezla 3 body, zatímco FTZS Liberec „B“ zaznamenal druhou porážku v sezóně. Příležitost na nápravu čeká libereckou rezervu už v pátek 25. října, kdy se utkají s Kadaní.

 

 

FTZS Liberec „B“ x SK Roudnice nad Labem – 1:4 (0:1)

Sestava

Plechatý, Trhlín – Bína P., Šíma, Díl, Gschwentner, Provazník, Stand, Novák, Horák, Hořák (K), Kurc

Branky

Šíma

Asistence

Gschwentner

 

 

Ohlas Dominika Hořáka (kapitán FTZS Liberec „B“)

”Přijel k nám velmi kvalitní soupeř. Už podle sestavy jsme věděli, že půjde o těžký zápas, což se potvrdilo hned od úvodního hvizdu. Hráči Roudnice byli dobří na míči, měli skvělý pohyb dopředu a dobře sehrané standardky, čímž zaslouženě vyhráli zápas. Myslím si, že když v této hře budou pokračovat, tak se můžeme bavit o černém koni soutěže. Co se týče nás, tak je dost na čem pracovat. Obzvlášť ve druhém poločase jsme začali tahat za kratší konec. Nejdou nám bránit standardní situace a špatně zachytáváme rotace soupeře, na co jsme doplatili i v Plzni.“

Ohlas Tomáš Tajč (hráč SK Roudnice nad Labem)

„Již před zápasem panovala při cestě do Liberce dobrá atmosféra a bylo z nás cítit, že si dnes věříme na to odjet z Liberce s plným počtem bodů, což se potvrdilo. I když tomu výsledek neodpovídá, tak první poločas byl plný šancí, v němž brankáři předvedli hodně dobrých zákroků, ale naštěstí nám se podařilo prosadit z nacvičeného rohu, a do kabin jsme šli s klidnou hlavou a vírou, že v druhém poločase ještě branky přidáme. Soupeř nás zaskočil rychlým gólem, na který jsme naštěstí brzy stihli odpovědět, a dále přidat ještě branky navíc a soupeře již k ničemu nepustit.“

 

tým FTZS

 

 

ZPĚT