“B” tým | 4. Kolo | 2. Futsal liga – západ | Sezona 2024/2025

Neděle | 13.10. | 19:00 | SH Plzeň

 

 

V nedělním utkání 2. Futsal ligy se rezerva FTZS Liberec vydala do Plzně, kde se střetla s domácím FC Jerigo 1994 Plzeň. Domácí zatím v sezoně nezískali ani bod, což dělalo z Liberce papírového favorita. Na druhou stranu, domácí byli pod tlakem a potřebovali nutně bodovat.

Od úvodní minuty byl zápas velmi vyrovnaný. Liberec hrál převážně defenzivně a spoléhal na rychlé protiútoky, což se vyplatilo, když STAND potvrzující letošní formu svým gólem otevřel skóre a poslal hosty do vedení 1:0. Bohužel hra Liberce se postupně stala hektickou, čehož Plzeň využila a srovnala stav na 1:1 ještě před koncem prvního poločasu.

Ve druhé půli začali domácí přebírat iniciativu a jejich dobře sehrané kombinace znamenaly, že brzy otočili skóre na 3:1. Liberec se pokusil ještě o zvrat v power-play, ze které ŠÍMA snížil na 2:3, ale navzdory velkému tlaku v závěru se už hostům nepodařilo vyrovnat.

FTZS Liberec „B“ tak odjíždí z Plzně bez bodu. Další utkání odehraje doma v neděli od 20:00, kdy přivítá nováčka soutěže SK Roudnice nad Labem, který se momentálně nachází v tabulce na podobné příčce jako liberecká rezerva.

 

 

FC Jerigo 1994 Plzeň x FTZS Liberec „B“ – 3:2 (1:1)

Sestava

Dlask J., Trhlín – Šíma, Bína P., Dědek, Devátý, Stand, Pelinka, Gschwentner, Dlask T.,

Branky

Stand, Šíma

Asistence

Bína

 

 

 

Ohlas Jakuba Dlaska (brankář FTZS Liberec)

”Bohužel jsme celý zápas působili dojmem, jako bychom hlavou byli někde jinde. Špatně jsme se chytali s hráči a dostávali se tak pod tlak. Soupeř nás třikrát potrestal a nám se podařilo reagovat až v závěru. Je to škoda, že jsme nedokázali i srovnat. Ocenil bych hlavně výkon Adama Standa, který zatím předvádí velmi dobré výkony.“

Ohlas Matěje Potočka (FC Jerigo 1994 Plzeň)

„Výhru jsme vydřeli hlavně silou vůle, a o to jsou tyto tři body cennější. Všichni od prvního po posledního hráče zápas odjezdili. Nenechali jsme se rozhodit prvním gólem a vyvarovali se zbytečných chyb z předchozích zápasů. Věřím, že se od tohoto vítězství odrazíme.“

 

tým FTZS

 

 

ZPĚT