“A” tým | 5. kolo | 1. FUTSAL liga Sezona 2024/2025

Neděle | 13.10. | 20:00 | SH Modřice Brno

 

 

V nedělním utkání 1. Futsal ligy odjel FTZS Liberec do Brna, kde čelil prvnímu z brněnských celků v řadě – Žabinským Vlkům Brno. Liberec, který od úvodu sezóny nepoznal porážku, přijel jako jasný favorit.

Hosté se této role zhostili skvěle hned od začátku. První gól zápasu vstřelil ŽAMPA po přihrávce Davida, který obral domácího Havlína. Brzy nato zvýšil náskok Libereckých JELÍNEK tvrdou střelou a DAVID svou další trefou posunul skóre na 3:0. Liberec pokračoval v ofenzivní dominanci a JELÍNEK svou druhou brankou zvýšil na 4:0. Ke konci prvního poločasu se ale podařilo domácím snížit, když Pfeffer upravil na 1:4.

Ve druhém poločase se Brno pokusilo změnit průběh hry dlouhou power-play, čímž začalo Liberci komplikovat situaci. Tento tlak vyústil ve snižování skóre ve 28. minutě, kdy se prosadil Havlín po přihrávce Chrásciny. Dvě minuty poté přidal další branku Jonáš a rázem bylo skóre 3:4. Liberec naštěstí zareagoval rychle, když DAVID svou druhou trefou a následně BÍNA zvýšili na 6:3. Brněnští se však nevzdávali a Ťok i Havlín ještě snížili na konečných 5:6.

Navzdory dramatickému závěru a silnému tlaku Brna si Liberec dokázal udržet vedení a pokračuje tak ve své vítězné sérii, čímž se nadále drží na čele tabulky 1. Futsal ligy. Další výzva čeká liberecké „áčko“ ve čtvrtek, kdy se v Brně utká s Atraps Brno v pohárovém klání.

 

Žabinští Vlci Brno x FTZS Liberec – 5:6 (1:4)

Sestava

Vogt, Jerasov – Jelínek, Žampa, Bína, Vlk, Zounek, Araujo Da Silva Allan, Daněk, Žoček (K), Bulejko, Mesquita David

Branky

2x Jelínek, 2x David, Žampa, Bína

Asistence

3x Allan

 

 

 

Ohlas Marka Bíny (hráč FTZS Liberec)

„Těžký zápas pro nás. Skvělý začátek zápasu nám zkomplikovala téměř 25 minutová power-play soupeře, ze které jsme několikrát inkasovali. Naštěstí se nám podařilo včas odskočit a zápas jsme dotáhli do vítězství. Vyrovnaný zápas se sladším koncem pro nás.“

Ohlas Michal Letzel (hráč ŽV Brno)

„Soupeř hrál v první půli precizně a zaslouženě vedl 4:1, když téměř všechny naše chyby potrestal. Po změně stran jsme jeho převahu eliminovali stálou hrou bez brankáře a v samotném závěru zápasu jsme dokonce sahali po vyrovnání. Na začátku poslední minuty jsme se mohli i dočkat, bohužel ve chvíli, kdy i lavička hostí víceméně počítala s pokutovým kopem po faulu na našeho hráče v brankovišti, nestalo se nic! Liberečtí si tak mohli oddechnout a připsat si tři body.“

 

tým FTZS

 

 

ZPĚT