“A” tým | 4. kolo | 1. FUTSAL liga Sezona 2024/2025

Pondělí | 7.10. | 20:00 | SH Dukla Liberec

 

 

V pondělní dohrávce 4. kola nejvyšší futsalové ligy přivítal FTZS Liberec na domácí půdě Olympik Mělník, se kterým se již střetl před 14 dny v pohárovém klání. Po jasném vítězství v tomto zápase byl Liberec favoritem, což podporovalo i postavení obou týmů v tabulce.

Přesto se úvodní minuty utkání odvíjely v jiném duchu. Olympik Mělník se prosadil hned po dvou minutách hry z protiútoku a šel do vedení. Liberec sice tlačil na soupeře, ale nedařilo se mu skórovat. Ke konci poločasu hosté využili další příležitost a po odrazu od domácího brankáře Vogta zvýšili své vedení na 2:0.

Po přestávce však domácí rychle změnili obraz hry. Již po dvou minutách snížil stav po krásné křižné přihrávce JELÍNEK, a o chvíli později po rohovém kopu vyrovnal ALLANZIN. Liberec neustával v tlaku a měl další šance, přičemž VIK se vykoupil za neproměněnou předchozí šanci krásným gólem k tyči a poslal svůj tým do vedení. Hosté ještě dokázali srovnat na 3:3, po chybě libereckých v rozehrávce, díky trefě Vokouna. Nicméně Liberec pokračoval v aktivní hře a přidal další branky. Do střelecké listiny se zapsali BÍNA, DANĚK a znovu ALLANZIN. Olympik Mělník sice ještě snížil po chybě Jelínka díky Svátovi, ale konečný výsledek 6:4 znamenal další vítězství pro domácí tým.

Diváci v hale byli svědky atraktivního utkání s deseti góly. FTZS Liberec si připsal čtvrté vítězství v řadě a udržuje se na vrcholu tabulky 1. FUTSAL ligy!

 

 

FTZS Liberec x Olympik Mělník – 6:4 (0:2)

Sestava

Vogt, Jerasov – Bína M., Jelínek, David, Žoček, Daněk, Žampa, Bulejko, Allanzin, Zounek, Vik

Branky

2x Allanzin, Jelínek, Vik, Bína, Daněk

Asistence

5x David, Daněk

 

 

 

Ohlas Tomáš Jelínka (hráč FTZS Liberec)

„Bylo to nahoru, dolů. Šance jsme měli, ale v prvním poločase jsme dělali laciné chyby a dvakrát inkasovali. O poločase jsme si museli něco říct, a ta druhá půle podle toho vypadala. Jsem moc rád, že jsme to otočili a zvládli utkání za 3 body.“

Ohlas Jiřího Vokouna (hrající trenér Olympiku Mělník)

„Je to bohužel taková naše klasika, první poločasy nemáme tak špatné, ale druhý poločas na nás Liberec vletěl. Chtěli jsme vedení pět minut udržet, nebo ještě zvýšit, ale za pět bylo 3:2 pro Liberec. Pak už to bylo těžké. Dostáváme góly po našich hloupých chybách. Musíme se z toho do dalších zápasů poučit.“

 

tým FTZS

 

 

ZPĚT